CCV Blog

Consumenten in de winkelstraat
CCV nieuws

De (binnen)stad barst van de data. Maar die data blijven opmerkelijk genoeg nog veelal ongebruikt door steden. Opmerkelijk omdat juist die data een bijdrage kunnen leveren aan het vitaliseren van de dynamiek in onze (binnen)steden. Bijvoorbeeld via een beter afgestemd aanbod van belevingen op het gebied van shoppen, horeca en cultuur.

Nieuwe commercial over contactloos betalen
Nieuws uit de markt

Steeds meer Nederlanders gebruiken hun pinpas om contactloos te betalen. Het aantal contactloze betalingen aan de kassa, met betaalpas en mobiele telefoon, stijgt in 2016 met gemiddeld 10 procent per maand. In september werden 65 miljoen contactloze betalingen gedaan. Dat komt neer op meer dan één op iedere vijf pinbetalingen. In totaal zijn er in Nederland inmiddels meer dan een half miljard contactloze betalingen gedaan.

Meer pinnen bij de winkeliers
CCV nieuws

De vakantieperiode is traditiegetrouw een rustigere periode voor het elektronisch betalingsverkeer in Nederland. Veel consumenten genieten van de Zuid Europese zon en zijn daarom minder in de Nederlandse winkelstraten te vinden. Het totaal aantal pinbetalingen in juli 2016 is uitgekomen op 304,2 miljoen. Daarmee ligt het aantal pinbetalingen iets lager dan in juni 2016, maar is de daling minder dan afgelopen jaren.

Whitepaper
CCV nieuws

Het aantal consumenten in de winkelstraten loopt terug en faillissementen van grote winkelketens zijn aan de orde van de dag. Steeds meer ondernemers zien in dat samenwerking met andere ondernemers noodzakelijk is om succesvol te zijn én te blijven. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen ondernemers is het community concept ‘Shop & The City’ in Sint-Truiden.

Extra drukte in winkelstraten
Opinie

Niets is meer deprimerend dan door een doorsnee Nederlandse stad te lopen waar het ene na het andere winkelpand leeg staat. Ondernemen binnen de retail is een absolute uitdaging geworden. CCV heeft zich tot doel gesteld om haar kennis en ervaring in te zetten om klanten te helpen in de keuzes die gemaakt moeten worden. Dit kan zijn op het gebied van winkelautomatisering maar ook door het uitvoeren van onderzoek.

eCommerce
CCV nieuws

Als u start met een webshop, moet u aan veel dingen denken. Hoe laat ik mijn klanten online betalen? Hoe zorg ik dat ik online vindbaar ben? Aan welke regels moet mijn webshop voldoen? Bij CCV Shop geven wij gratis cursussen om u te helpen bij het opzetten van een webshop. In dit artikel deelt Elke Agten, één van de trainers van CCV Shop, zes tips voor startende webshopeigenaren.

Mobiel betalen
Nieuws uit de markt

Het betalingsverkeer heeft de afgelopen jaren een gedaantewisseling ondergaan. Van contanten via cheques naar betalen met de pinpas, al dan niet contactloos. De volgende stap is er ook al: betalen met je smartphone, wat uiteindelijk moet leiden tot een volledig digitale portemonnee. Hoe ver zijn de banken hiermee en wil de consument dit wel?

Big Retail 2016
Opinie

En groot was hij wederom, de Big Retail Show 2016 in New York. In amper vier dagen tijd werden zo’n 35.000 retailers en toeleveranciers getrakteerd op alle nieuwste trends op het gebied van winkelautomatisering. Reden genoeg voor CCV om vanuit Business Development oogpunt aanwezig te zijn op dit event.

Omnichannel shopping
Nieuws uit de markt

Er is al lang geen duidelijke scheidslijn meer tussen stenen winkels en webwinkels. De afgelopen jaren hebben winkelstraat-ondernemers ook een online shop geopend en zijn webwinkels juist begonnen met fysieke vestigingen. De laatste maanden lijkt de pure player weer in trek, maar wat zal uiteindelijk de standaard worden?

Contactloos betalen is veilig
CCV nieuws

Betalen door je betaalpas of smartphone kort boven de betaalautomaat te houden, contactloos betalen is in Nederland sterk in opkomst. In de betaalwereld is contactloos betalen een van de sleutelbegrippen van 2015. Wij blikken terug op de belangrijkste ontwikkelingen van het afgelopen jaar.

Opinie

Regelmatig spreek ik ondernemers die de eigen webshop presenteren in hun fysieke winkel. Zij denken hiermee de ultieme omni-channel ervaring te bieden aan de klant. Maar is dat wel zo? Zit uw klant er echt op te wachten om zijn bezoek aan uw winkel af te sluiten met een online bestelling? En is de self-service kiosk daar dan de beste oplossing voor?

Opinie

“Stop maar met verkopen, u kunt gerust al uw verkooppersoneel ontslaan. Binnenkort zult u uw personeel namelijk niet meer nodig hebben”. Deze behoorlijk ferme uitspraak werd gedaan in een zaal vol retailers en zorgde op zijn minst voor een aantal fronsende wenkbrauwen. Toch was dit één van de uitspraken van Cor Molenaar tijdens CCV Exchange 2015.

Mobiele betaaloplossingen van CCV
Opinie

Ontwikkelingen op het gebied van betalen volgen elkaar in een steeds sneller tempo op. Sommige zullen doorbreken, andere verdwijnen net zo snel als dat ze zijn ontstaan. Aan CCV de taak om alle nieuwe ontwikkelingen te volgen en beoordelen. Eén van de laatste ontwikkelingen heet mPOS.

Contactloos betalen is veilig
Nieuws van onze partners

In de media lijkt recentelijk het beeld te zijn ontstaan dat contactloos betalen met de betaalpas onveilig zou zijn. Dit is echter onjuist. Betaalvereniging Nederland benadrukt dat contactloos betalen gewoon veilig en vooral makkelijk is. Een speciaal beschermend hoesje voor de betaalpas is niet nodig.