Nieuwsoverzicht

Pinnen, maar dan andersom.
CCV nieuws

De omzet van winkels is in februari voor de tiende achtereenvolgende maand gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag heeft gepubliceerd. De omzet in de detailhandel lag 4 procent hoger dan in februari 2016. Daarbij werden 1,5 procent meer goederen verkocht dan een jaar eerder.

Webshops populair in Nederland
CCV nieuws

Online winkelen via de smartphone neemt in 2016 verder toe in populariteit. Het aantal online aankopen waarbij gebruik wordt gemaakt van de smartphone, groeit met maar liefst 68% ten opzichte van 2015. iDEAL versterkt haar aandeel binnen dit segment: bijna de helft van deze aankopen wordt inmiddels via iDEAL betaald (van 39% naar 47%).

CCV nieuws

In 2016 hebben consumenten 45% van hun aankopen bij winkels, benzinestations, horeca en andere gelegenheden betaald met contant geld. Daarmee is het gebruik van contant geld net als in de twee voorgaande jaren aanzienlijk gedaald. Sinds 2015 betalen consumenten meer aankopen met de pinpas dan met contant geld.

Die Webshoplösung für Sie
CCV nieuws

Vandaag is voor de twaalfde keer de Emerce100 verschenen. In deze speciale uitgave van Emerce wordt het resultaat gepubliceerd van hoe beslissers, werkzaam op het gebied van online marketing, ICT en e-business, de prestaties van leveranciers van diensten in de e-business- en marketingbranche in het afgelopen jaar hebben beoordeeld.

Afbeelding OV branche
CCV nieuws

De OV-chipkaart heeft het rapportcijfer 8,1 gekregen voor gebruiksgemak. Dit is een van de resultaten uit het onderzoek van de onafhankelijke kennisorganisatie CROW-KpVV dat op 22 maart is gepubliceerd. Dit is een landelijk onderzoek naar de tevredenheid over het openbaar vervoer.

Webshops populair in Nederland
Nieuws van onze partners

Nederlandse consumenten hebben in 2016 voor € 637,- miljoen gekocht via buitenlandse webwinkels. Dit is een groei van 24% ten opzichte van het voorgaande jaar (2015: € 513,- miljoen). Er wordt vooral meer geshopt bij Chinese webwinkels, want de uitgaven bij Chinese webwinkels nemen met 59% toe. Dit blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland.

Contactloos betalen op CCV betaalautomaat
CCV news

Na de 28 dagen van februari is het totaal aantal pinbetalingen uitgekomen op 277,4 miljoen. Een stijging van ongeveer 20 miljoen pinbetalingen ten opzichte van februari 2016. De supermarkt is nog steeds de plek waar wij Nederlanders het vaakst pinnen (38,2%). De detailhandel volgde in februari met 21,4%.

webshop
CCV nieuws

DPD, business partner van Thuiswinkel.org en gastheer bij ShoppingTomorrow (editie 2016), heeft haar E-Shopper Barometer-onderzoek gepresenteerd. Dit is een pan-Europees onderzoek naar het snel veranderende landschap van online shopping* en is onder 23.450 deelnemers in 21 landen uitgevoerd door Kantar TNS. De E-Shopper Barometer biedt een kijkje in het online shopgedrag van Europeanen. Dat leidt tot interessante inzichten op zowel internationaal als nationaal niveau.

Uit eten voor het goede doel bij Happietaria
CCV nieuws

Voor jongeren, door jongeren. Dat vindt de Utrechtse Laura Boessenkool (23) zo bijzonder aan ‘haar’ Happietaria Utrecht. Net als in andere steden is er ook in Utrecht dit jaar weer een tijdelijk pop-up restaurant te vinden. Met een managementteam van 7 studenten sturen Laura en haar collega’s 400 vrijwilligers aan.