Nieuwsoverzicht

Consument betaalt steeds vaker met smartphone
CCV nieuws

Hoewel het merendeel van de onderlinge betalingen tussen Nederlanders nog steeds contant plaatsvindt, rekenen zij deze steeds vaker via de smartphone met elkaar af. Anders dan bij betalingen aan de kassa (41,4% van de transacties zijn contante betalingen en 58,1% pinbetalingen), is contant geld nog steeds de belangrijkste betaalwijze tussen consumenten (72% van de onderlinge transacties).

carel koningsdag
CCV nieuws

De kleedjesmarkt op Koningsdag maakt de ondernemers van morgen! Weet u nog wanneer het ondernemers-virus u te pakken kreeg? Wanneer u ontdekte dat het handelen u in het bloed zat? Misschien was het wel op de kleedjesmarkt met Koninginnedag…

Contactloos betalen op betaalautomaten van CCV
CCV nieuws

Vandaag is het Dag van de Arbeid. Het betalingsverkeer tussen banken is dan gesloten. Voor betaalopdrachten naar een rekening bij een andere bank en batchbetalingen naar Rabobankrekeningen gelden wel aangepaste verwerkingstijden. Dit betekent dat klanten met een contract voor pintransactieverwerking vandaag geen geld bijgeschreven krijgen.

contactloze betaling op terras
CCV nieuws

Betaalautomaten waarmee u niet contactloos kunt betalen zijn verouderd. Om veilig betalingsverkeer te garanderen, verloopt binnen een jaar de certificering. Betaalvereniging Nederland informeert u daar nog over. We vertellen u alvast om welke automaten het gaat, waarom dit noodzakelijk is, en wat u kunt doen.

CCV nieuws

Elke nieuwsbrief beantwoordt een medewerker van ons Service Center uw vraag. Heeft u een vraag die u in onze nieuwsbrief beantwoord wilt zien? Vul dan ons contactformulier onderaan deze pagina in. Bekijk hieronder de video waarin Louelle antwoord geeft op de vraag: 

"Wat te doen met een mobiele betaalautomaat wanneer deze geen verbinding heeft?"

Zeeland test bankpas op zomerbus
CCV nieuws

Openbaar vervoer bedrijven kiezen voor CCV. Met name de overvallen op buschauffeurs waren de aanleiding voor overheden en vervoerders om het cashgeld te gaan weren uit de bussen en trams. Reizigers die nu een kaartje kopen in bus of tram kunnen vanaf april/mei 2018 uitsluitend betalen met bankkaart of creditkaart. CCV levert zowel de geïntegreerde oplossing, waarbij de betaalautomaat gekoppeld is aan een ticketbox of de stand-alone mobiele betaalterminal. Beide betaalterminals accepteren contactloze betalingen.

Consument betaalt steeds vaker met smartphone
CCV nieuws

Steeds meer mensen betalen met hun smartphone aan de toonbank. Met de speciale betaalapp op een moderne Android telefoon kan contactloos worden betaald op dezelfde manier als met een betaalpas. Momenteel zijn er zeven banken die deze dienst aanbieden. Betaalvereniging Nederland verwacht dat het aantal gebruikers verder zal stijgen omdat het betaalgemak biedt en omdat meer banken de dienst aanbieden.

CCV nieuws

Het aantal online betalingen in Nederland blijft toenemen. Zo groeiden in 2017 de online consumentenbestedingen met 13% ten opzichte van 2016. Om consumenten snel en veilig te laten afrekenen heeft u een Payment Service Provider (PSP) nodig. Maar waar moet u op letten, hoe kunt u het online betaalproces optimaliseren en hoe kan CCV u hierbij helpen? Anke Vandenbussche, Strategic Productmanager Online Payments bij CCV, schept duidelijkheid.

british parking awards
CCV nieuws

Met trots melden wij dat we met CCV de Parking Matters Prize bij de British Parking Awards 2018 hebben gewonnen! De British Parking Awards is een onafhankelijke wedstrijd voor mensen en organisaties die werkzaam zijn in de parkeerbranche.