Betalen met een QR-code?

CCV nieuws
Pinnen met QR code

Mobiel betalen wint aan populariteit. Consumenten shoppen én betalen steeds meer op hun smartphone. Onderling rekenen ze af met een app als Tikkie. En die gewenning aan betalen via de smartphone heeft ook invloed op het betaalgedrag in de winkel. Diverse betaaldienstproviders ontwikkelen nu daarom betaalapps die werken met een QR-code. Met een betaalautomaat van CCV bent u daar op voorbereid.

Betalen via een QR-code is een betrouwbare manier van betalen aan de kassa. Naast banken, omarmen nu ook andere partijen deze methode. Zij ontwikkelen nieuwe betaalapps die consumenten afhelpen van de overvolle portemonnee met pasjes, klantenkaarten en bonnetjes. Het scannen van de QR-code op de betaalautomaat is straks voldoende. Consumenten slaan zo hun betaalpassen en -bewijzen eenvoudig in hun eigen betaalapp op. Voor bedrijven ligt hier meteen een mooie kans voor klantherkenning en -binding. Door aanbiedingen automatisch te laten verrekenen aan de kassa bijvoorbeeld.

QR-codebetalingen vanzelf mogelijk

De betaalautomaten die contactloos betalen ondersteunen, kunnen straks ook  QR-codes genereren. Op dit moment maken wij heldere afspraken met verschillende partijen die QR-codebetaalapps ontwikkelen. Zodra al deze afspraken en koppelingen rond zijn, kunnen wij ervoor zorgen dat ook uw betaalautomaat de juiste updates krijgt. En dat uw betaalautomaat kan communiceren met de betaalapps van uw klanten. 

Het voordeel voor u is dat u zelf niets hoeft te doen. U hoeft niet te investeren in nieuwe software of apparatuur. En u hoeft niet met al de verschillende appontwikkelaars om de tafel om afspraken mee te maken: ook dat hebben wij al voor u gedaan.

Hoe werkt een betaling met QR-code?

Een betaling met QR-code werkt eenvoudig. De consument heeft een QR-codebetaalapp op zijn smartphone. Bij de kassa kiest hij voor betalen met QR-code. De QR-code die op de betaalautomaat verschijnt, scant hij met zijn betaalapp. Op de smartphone verschijnt nu nogmaals het bedrag. De consument toetst de pincode in voor akkoord, en de betaling (of de transactie via het loyaliteitsprogramma) vindt plaats. U ontvangt de QR-codebetalingen in uw kassasysteem op dezelfde manier als alle andere betalingen via de betaalautomaat. Simpel als wat.

Zonder omkijken altijd de nieuwste oplossingen

CCV biedt ondernemers de meest complete betaaloplossingen. Wij houden de markt goed in de gaten. En integreren veelbelovende ontwikkelingen in onze dienstverlening. U mist dus niets. Bij de implementatie van de QR-codebetalingen is zelfs geen enkele inspanning van u nodig. Voorbereiden op de toekomst van betalen doet u met CCV.

Meer weten over betalen via QR-code?

We houden u op de hoogte van de voortgang. Mocht u in de tussentijd meer willen weten dan kunt u terecht bij uw accountmanager. Ook kunt u met uw vragen terecht bij accountmanagement@nl.ccv.eu

Tags QR code
Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht