Binnenkort verloopt de certificering van een aantal betaalautomaten

CCV nieuws
contactloze betaling op terras

Certificering voor veilig betalingsverkeer

Hoe oud is uw betaalautomaat eigenlijk? Als u contactloos kunt betalen, zit u goed. Zo niet, dan verloopt van deze automaat binnenkort uw certificering. Gelukkig bent u er nu nog tijdig bij. Gebruik die tijd om de juiste vervanging te kiezen.

Leuk nieuws is het niet: veel ondernemers moeten hun – nog goedwerkende – betaalautomaat vervangen. Binnenkort ontvangen ze daarover een brief van Betaalvereniging Nederland. Want van verouderde betaalautomaten verloopt de certificering. Het is dan niet meer veilig ze te gebruiken.

Over certificeringen

Voordat een betaalautomaat op de markt wordt toegelaten, moet deze voldoen aan internationale regels en veiligheidseisen. Bijvoorbeeld van de Europese Unie of van creditcardmaatschappijen. Doorstaat het de test, dan krijgt hij een certificaat. Aan dit certificaat wordt een einddatum gehangen. Na deze datum is het niet meer veilig om de betaalautomaat te gebruiken. Dit geldt voor alle betaalautomaten op de markt. Niet alleen voor de betaalautomaten van CCV. Dit kan dus betekenen dat een nog goed werkende betaalautomaat niet meer gebruikt mag worden.

Vervangen voor iets beters

Als u dan toch tot vervanging genoodzaakt bent, doe het dan goed. Dit is het moment om goed te bedenken wat voor u en uw klanten het meeste voordeel oplevert. Uw klanten kunnen voortaan sowieso contactloos betalen, wat sneller en makkelijker gaat, en waardoor wachtrijen korter worden. Kunt u met minder automaten toe, of is eentje extra wel handig? Daarnaast kunt u denken aan een mobiele betaalautomaat die communiceert via GPRS. Dan bent u onafhankelijk van internet of WiFi. Op onze website staan alle opties op een rij.

Vx670 De Vx670 heeft een PCI+ v1.3 certificering en is te gebruiken tot en met 30 april 2019.
De VX 680 heeft een EPC+ certificering en is te gebruiken tot en met 30 april 2025.
De VX 520 heeft een EPC+ certificering en is te gebruiken tot en met 30 april 2025.
VX 570 Swivel De Vx570 heeft een PCI+ v1.3 certificering en is te gebruiken tot en met 30 april 2019.
VX 570 en SC 5000 De SC5000 (links) en de Vx570 (rechts) hebben een PCI+ v1.3 certificering en zijn te gebruiken tot en met 30 april 2019.
Vx570 + VX 810 De Vx570 (links) en de Vx810 (rechts) hebben een PCI+ v1.3 certificering en zijn te gebruiken tot en met 30 april 2019.
De VX 520 (links) en de VX 820 (rechts) hebben een EPC+ certificering en zijn te gebruiken tot en met 30 april 2025.

 

Persoonlijk advies

Heeft u een betaalautomaat waarbij de certificering binnenkort verloopt? Dan moet u op zoek naar vervanging. Graag denken we met u mee welke betaalautomaat het meest geschikt is voor uw onderneming. Daarnaast ontvangt u van ons nog een mooie inruilkorting.

Bel 088 228 9870

Of vul het contactformulier in

 

Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht