Eén derde van de pinbetalingen is contactloos

CCV nieuws
Contactloos betalen is veilig

Contactloos betalen groeit enorm in populariteit. In juni 2017 is deze methode ruim 110 miljoen keer gebruikt. Dat is ruim één derde van het totaal aantal pintransacties.

Ruim één op de drie pinbetalingen ging via de contactloze chip in juni 2017. In februari 2017 was dit één op de vier en in februari vorig jaar was dit nog een op de acht. Deze stijgende lijn blijft voortzetten met vijf tot tien procent per maand volgens Betaalvereniging Nederland.

Mobiel contactloos betalen

Naast het mobiel betalen met een bankpas is het ook mogelijk contactloos te betalen met een mobiele telefoon. Het aantal mensen dat mobiel contactloos betaalt is gegroeid met 37% sinds februari naar 270.000. Betaalvereniging Nederland verwacht dat dit nummer groeit tot 400.000 smartphones aan het eind van het jaar.

Omdat het contactloos betalen met de mobiele telefoon afhankelijk is van een juiste provider in combinatie met een geschikte telefoon, komt dit fenomeen nog niet echt van de grond. Daarbij kunnen iPhone-gebruikers de NFC-chip alleen via de betaaldienst Apple gebruiken en deze dienst is nog niet beschikbaar in Nederland.

Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht