Helft Nederlanders wil zo snel mogelijk overal mobiel kunnen betalen

Nieuws uit de markt
Introductie mobiel betalen

De helft van de Nederlanders zou het liefst zo snel mogelijk overal met de mobiele telefoon willen kunnen betalen. De andere helft heeft nog geen mening (8 procent) of geeft voorlopig de voorkeur aan andere betaalmethoden (42 procent).

Dat blijkt uit resultaten van het NUpanel van NU.nl, een onderzoek uitgevoerd onder 21.035 Nederlanders.

Mobiel betalen is gemakkelijk, misschien zelfs te gemakkelijk

Betalen met de smartphone is volgens de respondenten gemakkelijk en snel, omdat iedereen zijn telefoon altijd bij zich draagt. Er hoeft nog maar één device te worden gebruikt en meegenomen, een portemonnee is niet meer nodig.

Als redenen om niet te hard van stapel te lopen met mobiel betalen, worden fraudegevoeligheid en het inleveren van privacy genoemd. Daarnaast wordt gevreesd dat het uitgeven van te veel geld door mobiel betalen "wel heel makkelijk" wordt gemaakt.

Opmerkelijk is dat 62 procent van de mannen het ziet zitten om snel overal mobiel te kunnen betalen, tegenover 37 procent van de vrouwen.

Pinnen favoriet bij aankopen in de winkel

Acht op de tien respondenten betalen nu nog meestal met de pinpas bij aankopen in de winkel. Een op de tien kiest voor afrekenen in contanten, de rest geeft al de voorkeur aan andere betaalmethoden als mobiel betalen, betalen met een creditcard of betalen met bitcoins.

Online betalen

Het afgelopen jaar heeft de overgrote meerderheid van de deelnemers aan het onderzoek, 95 procent, regelmatig gebruikgemaakt van iDEAL. Na iDEAL worden online aankopen het vaakst afgerekend met de creditcard. Ongeveer de helft van de respondenten heeft zijn creditcard ingezet als online betaalmiddel. Daarna volgen online betaalmethodes als PayPal (31 procent), Tikkie (22 procent), AfterPay (13 procent), de eenmalige machtiging (10 procent) en Klarna (5 procent).

Bron NU.nl

Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht