Nienke (23) leeft haar droom met cupcakewinkel

CCV nieuws
Nienke Versluis tijdens opening van haar cupcakewinkel

CCV is uw partner in business voor zowel uw fysieke winkel als online winkel. Veel ondernemers combineren inmiddels een online en offline zaak. Wij brengen deze klanten graag in beeld, groot of klein, bekend of onbekend. Lees vandaag het verhaal van Nienke Versluis, 23 jaar en eigenaresse van Nienke’s. Vorig jaar deed ze mee aan de wedstrijd Win je Winkel en won daardoor onder andere een half jaar een gratis webshop, die nu online staat.

 

Een cupcakewinkel, die heeft Enschede nog niet!

“Klopt. Ik ben zelfs de eerste in Twente. Door het Win je Winkel project werd ik opnieuw getriggerd om na te denken over een eigen onderneming. Ik heb een patisserie opleiding gevolgd en liep al vaker met het idee in mijn hoofd om iets voor mezelf te beginnen. Ik vind het gewoon heerlijk om mooie dingen te maken en ben daar het liefst de hele dag mee bezig. Maar een eigen onderneming, dat is wel een stap. Ik dacht altijd: ik ga eerst gewoon even werken, sparen en dan verder kijken. Die volgorde leek mij het meest logisch. Maar nu ik de kans heb, moet ik het maar gewoon doen. Extra fijn natuurlijk dat ik daarnaast een half jaar de kans krijg om ook mijn webshop bij CCV Shop op te starten.”

Nienke (23) leeft haar droom met cupcakewinkelHet online verkopen van etenswaren vergt wel een aparte aanpak, hoe ga je dit inrichten?

“Het combineren van een fysieke winkel met een webshop is nieuw voor mij, maar ik verwacht dat ik er in de loop van de tijd prima mee uit de voeten kan. Voor nu wordt de webshop eerst een plek om mooie productfoto’s te tonen en informatie te vermelden. Uiteraard kunnen bezoekers ook een bestelling plaatsen en deze afhalen in de winkel. In de toekomst wil ik wel graag gebruikmaken van een bezorgservice. Er bestaan genoeg mogelijkheden om cupcakes goed gekoeld en ingepakt te verzenden. Maar in deze opstartfase is dat nog een te hoge kostenpost om direct te realiseren.”

Krijg je hulp bij het opstarten van je webshop of doe je het allemaal zelf?

“Toevallig heb ik veel mensen in mijn buurt die bijna allemaal een webshop onder hebben gebracht bij CCV Shop, dat helpt natuurlijk erg mee! Al vind ik de software niet moeilijk in gebruik. Soms is het even zoeken naar de juiste instellingen, maar hoe vaker je er mee bezig gaat, hoe makkelijker het wordt – wat natuurlijk voor veel dingen geldt. Ik weet dat jullie support vaker geroemd wordt, maar je kunt er ook met alle vragen terecht. Dat is wel een pluspunt. Ik vind het ook wel leuk om uit te zoeken hoe het allemaal werkt, daar leer je toch weer van.”

Je bent een starter, hoe houd jij je als 23-jarige staande in de ondernemerswereld?

“Ik denk dat het belangrijk is om zo dicht mogelijk bij jezelf en je eigen plan te blijven. Jij weet toch het beste hoe je het wilt en wat je ervoor moet doen. Sterk in je schoenen staan is een must, want er zijn altijd mensen in je omgeving die het anders zouden doen. Ik moest me in het begin ook echt bewijzen, laten zien dat ik niet zomaar een idee had maar er ook echt serieus wat mee wilde doen. Zelf vind ik het heel belangrijk om dicht bij mijn winkel te blijven, wat er eventueel in de toekomst ook staat te gebeuren. Mijn liefde voor het vak laat ik graag in de praktijk zien.”

Nienke Versluis opende haar fysieke winkel op 26 augustus 2016 in Enschede. ‘Nienke’s cupcakes, muffins and more‘ is gevestigd aan de Korte Haaksbergerstraat 15. Haar webshop is te vinden op www.nienkes.nl.

Nienke (23) leeft haar droom met cupcakewinkel

Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht