Voorschot nu ook voor online ondernemers

CCV nieuws
Online shopping neemt toe

Elke ondernemer heeft wel eens een financiële injectie nodig. Ook de online ondernemers. Goed nieuws: naast het al langer bestaande PIN Voorschot is er nu ook WEB Voorschot. Daarmee heeft een ondernemer veilig en snel toegang tot extra geld om te investeren in de webshop.

Een nieuw product lanceren, een professionele make-over van uw webshop of gewoon voorraden voorfinancieren – elke ondernemer heeft wel eens wat extra geld nodig. Nu banken niet meer zo happig zijn op het financieren van kleinere ondernemingen, ontstaan er in de markt allerlei nieuwe financieringsvormen. Eerder berichtten we al over PIN Voorschot, een initiatief van kredietverstrekker European Merchant Finance (EMF). CCV en EMF werken sinds 2014 samen. MKB’ers kunnen zo een voorschot krijgen op hun verwachte inkomsten via pinbetalingen. Aflossing gaat daarna automatisch, als een vast percentage van de binnenkomende pintbetalingen. (Lees ook ‘Wij willen ondernemers laten investeren’).

Omzetstroom van een jaar

Nu is er dus WEB Voorschot voor online ondernemers. Of voor ondernemers die naast hun fysieke winkel ook een webshop hebben. WEB Voorschot werkt feitelijk hetzelfde als PIN Voorschot. Op basis van de omzetstroom in het verleden kan een ondernemer een lening in de vorm van een voorschot krijgen. ‘We gaan dan uit van een omzetstroom van minimaal een jaar,’ vertelt Diederik Werdmölder, directeur van EMF. ‘Zo hebben we een goed beeld van de inkomsten via de webshop en weten we ook of er bijvoorbeeld seizoenspatronen zijn.’   

Hoe de betalingen bij de webondernemer binnenkomen, maakt niet uit. iDEAL of PayPal: WEB Voorschot splitst het automatisch in een deel aflossing en een deel omzet voor de ondernemer. ‘We werken daarvoor nu samen met één partij die deze transacties mag verwerken. In de toekomst worden dat steeds meer partijen.’ Werdmölder legt uit dat er relatief veel tijd gaat zitten in de aanpassing en programmering van de online transactieprocessen. Vanwege de gevoeligheid van deze processen is EMF hier extra zorgvuldig in.

Snelle financiering

Prettig van WEB Voorschot voor online ondernemers is dat het snel en eenvoudig werkt. Doorgaans ontvangt de ondernemer het bedrag binnen een week. De geautomatiseerde afbetaling zorgt daarnaast voor veel minder administratie en boetes. Hoeveel een ondernemer precies terugbetaalt is afhankelijk van het van tevoren afgesproken percentage. Is de omzet hoog, betaalt de ondernemer die dag meer. Is de omzet minder, dan is het bedrag automatisch kleiner. Deze methode van kredietverstrekking heeft EMF goed afgestemd met de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB).

Meer weten over WEB Voorschot?

Op het moment zit WEB Voorschot nog niet standaard in de systemen van CCV Pay, de online transactieverwerkingsdienst van CCV. Los van CCV kan een ondernemer natuurlijk nu al gebruik maken van WEB Voorschot. Toch liever vertrouwd via CCV? Nog even geduld, we houden u op de hoogte van de voortgang.

Eerst verder lezen over PIN Voorschot? Lees dan het eerdere interview met Diederik Werdmölder hier. Hij vertelt hierin uitgebreid over de voordelen en werking van PIN Voorschot.

Accepteer de Social Media cookies op deze website om te kunnen delen. Deel dit bericht